۱۰ فروردین ۱۴۰۳ - 2024 29 Mar
#
#
اخبار اقتصادی بورس

معافیت از پرداخت حق دسترسی به ریل برای ناوگان جدید

معافیت از پرداخت حق دسترسی به ریل برای ناوگان جدید
کد: 28529   تاریخ انتشار :۲۸ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۰۴:۲۰

شرکت «ریل‌پرداز سیر» در حوزه حمل‌ونقلی ریلی بار در کشور، عنوان پنجم را در سال ۹۵ به خود اختصاص داده است. این شرکت در تازه‌ترین گزارش مالی خود از پیش‌بینی سودآوری امسال خود کاسته است.

به گزارش TSEpress شرکت «ریل‌پرداز سیر» در حوزه حمل‌ونقلی ریلی بار در کشور، عنوان پنجم را در سال ۹۵ به خود اختصاص داده است. این شرکت در تازه‌ترین گزارش مالی خود از پیش‌بینی سودآوری امسال خود کاسته است. مهم‌ترین علت این کاهش عدم ورود ۱۴۰دستگاه واگن جدید در دوماهه پایانی امسال عنوان شده است. طولانی شدن مراحل گمرکی دلیل این عدم تحویل است و شرکت پیش‌بینی کرده از اردیبهشت سال آینده شاهد اضافه شدن این واگن‌ها به ناوگان خود باشد. ریل‌پرداز سیر در گزارش هیات‌مدیره از عملکرد سال ۱۳۹۵، پیش‌بینی‌کرده‌بود که ۴۰۰دستگاه واگن باری و ۵۰دستگاه لوکوموتیو در سال جاری وارد ناوگان خود کند، اما به‌نظر می‌رسد این هدف محقق نخواهد شد. این شرکت در پایان سال ۹۵ مالک ۱۰۲۴دستگاه واگن لبه‌بلند بوده و اعلام کرده به قدری تقاضا برای استفاده از جابه‌جایی ریلی بالا است که تمام ظرفیت خود را پیش‌فروش کرده و به سوی اجاره واگن نیز رفته است. میانگین جابه‌جایی بار هر واگن فعلی این شرکت ۵۵تن است، درحالی که پیش‌بینی شده واگن‌های جدید قادر به حمل ۶۸تن بار باشند. توکاریل بزرگ‌ترین شرکت حمل‌ونقل ریلی بار در کشور است. این شرکت هم در بخش جابه‌جایی مواد معدنی و هم در مجموع جابه‌جایی ریلی بار، رتبه نخست را در سال ۹۵ از آن خود کرده و در پایان سال ۹۵ برابر با ۱۶۶۱دستگاه‌واگن باری لبه بلند ۶محوره ویژه داشته است. ۳۵درصد کل بار شبکه ریلی و ۴۰درصد بار معدنی در سال ۹۵ توسط توکاریل جابه‌جا شده است. اما این شرکت زیرمجموعه فولاد مبارکه اصفهان است و تقریبا تمام خدمات خود را به این غول فولادساز ارائه می‌کند. توکاریل به همراه زیرمجموعه‌های خود (به خصوص شرکت آسیاسیر ارس) بیش‌از ۵هزاردستگاه واگن دارد که ۲۵درصد ناوگان ریلی باری کشور است. توکاریل قرارداد خرید ۱۸۰دستگاه‌واگن را با واگن پارس منعقد کرده و امید دارد در سال جاری حداقل ۸۰دستگاه را تحویل بگیرد. اما واگن‌های جدید چه مزیتی برای شرکت‌های فعال حوزه ریل به همراه دارند؟ علاوه‌بر مزایای مالیاتی که ذکر شد، شرکت‌ها بسیار امیدوارند ۴۲ماه معافیت از پرداخت حق دسترسی به ریل، سود مناسبی را نصیب آن‌ها کند. برای آن که برآوردی از سودآوری به دست داده شود، نگاهی به درآمد ارائه خدمات و هزینه آن در صورت‌های مالی ریل‌پرداز سیر می‌اندازیم. این شرکت پیش‌بینی کرده به‌ازای هر ۱۰۰تومان درآمد ارائه خدمات در سال جاری، ۶۳تومان را به‌منظور حق دسترسی به ریل و بارنامه هزینه کند و درمجموع ۸۶تومان را صرف هزینه‌های مستقیم تولید خدمات کند. به این ترتیب بدیهی است اگر بزرگ‌ترین هزینه ارائه خدمات شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی حذف شود، سود مناسبی در زمان استفاده از ناوگان نو نصیب این شرکت‌ها خواهد شد. بازار سهام گرچه از طولانی‌شدن تحویل واگن‌های جدید به شرکت‌های این حوزه ناخرسند است، اما به‌واسطه وجود چشم‌انداز سودآوری مطلوب، با قیمت مناسبی سهام شرکت‌های گروه را خریداری می‌کند. گفتنی است به‌تازگی شرکت آسیاسیر ارس نیز بر تابلوی بازار سهام قیمت خورده تا از میان ۵شرکت برتر حمل‌ونقل ریلی باری، سه‌شرکت توکاریل، آسیاسیر ارس و ریل‌پرداز سیر وارد بازار سهام شوند. دوشرکت دیگر که در لیست ۵شرکت برتر، رتبه‌های دوم و چهارم را در اختیار دارند، بهتاش سپاهان و فولاد ریل جنوب هستند و هنوز وارد بازار سهام نشده‌اند. گفتنی است دو شرکت ریل‌سیر کوثر و توسعه حمل‌ونقل ریلی پارسیان نیز در بازار سهام حضور دارند.

حریل   حمل و نقل ریلی   

نظرات(0)

شما هم میتوانید اولین نظر خود را ثبت نمایید.


Notice: Undefined variable: user_ID in /home/tsepress/public_html/wp-content/themes/tsepress-theme/comments.php on line 70