۱۰ فروردین ۱۴۰۳ - 2024 29 Mar
#
#
اخبار اقتصادی بورس

صنعت پتروشیمی ایران متحول می شود

صنعت پتروشیمی ایران متحول می شود
کد: 6542   تاریخ انتشار :۱۳ تیر ۱۳۹۴ ساعت ۰۵:۰۵

  •  به گزارش TSEpress به نقل از  نشریه پلاتس در گزارشی از متحول شدن صنعت پتروشیمی ایران پس از لغو تحریمها و ورود شرکتهای خارجی و فناوریهای نوین به این کشور خبر داد.
  • به گزارش نشریه پلاتس، هم اکنون زمینه برای بهبود وضع صادرات پتروشیمی ایران آماده شده است و این کشور در انتظار رسیدن به توافق هسته ای با کشورهای گروه ١+٥ است؛ با این وجود بازرگانان حداقل برای مدتی انتظار تغییر خاصی به دلیل ورود دوباره ایران به بازار جهانی تجارت پتروشیمی ندارند.
    دیپلماتهای تهران و کشورهای گروه ١+٥ هم اکنون برای دستیابی به یک توافق جامع هسته ای در وین حال مذاکره هستند، مهلت تعیین شده که ٣٠ ژوئن (نهم تیرماه)، اعلام شده بود، یک هفته دیگر تمدید شده است.
    همزمان با سفر مدیران ارشد شرکتهای بزرگ نفتی اروپا مانند شرکت انگلیسی-هلندی شل و انی که به منظور بررسی فرصتهای سرمایه گزاری در ایران انجام شد، تهران نیز میزبان بازرگانان و کارشناسان صنعت پتروشیمی بود.
    به گفته ادورادو فان زلر نتو، از رئیس بخش نفت و مواد شیمیایی شرکت مشاوره ای رونالد برگر استراتژی کانسولتنت مستقر در دوبی، گفت: ایران امروزه برای هر شرکت و سرمایه گذاری به یک اولویت در تجارت پتروشیمی خاورمیانه بدل شده است.
    بر اساس برآوردهای انجام شده، ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی هم اکنون سالانه ٦٠ میلیون تن است در حالی که ١٧ میلیون تن از آن در سال به خارج از کشور صادر می شود.
    نمایندگان شرکتهای تجاری مختلف در دوبی سالهاست به دنبال آن هستند تا بتواند قراردادایی با تولید کنندگان محصولات پتروشیمی در منطقه امضا کنند و به این دلیل امسال بارها به تهران سفر کرده اند، بعضی از این شرکتها حتی نمایندگی دائمی در تهران تاسیس کرده اند تا به محض دستیابی توافق هسته ای این شرکتها در ایران دست به کار شوند.
    یکی از بازرگانان در دوبی گفت: نمایندگان شرکتهای پتروشیمی ایرانی در طول ٦ ماه گذشته  بارها به دوبی سفر کرده اند تا  زمینه تجارت ایران با شرکتهای خارجی را پس از برداشته شدن تحریمها فراهم کنند.
    ایرن بسیاری از بخشهای صنعت پتروشیمی خود را در سالهای ٢٠١١ تا ٢٠١٣ خصوصی سازی کرد و بازرگانان از این شرکتهای تازه تشکیل شده در سمینارهای مختلف در جهان شرکت می کنند تا بتوانند به بازارهای بیشتری دست یابند.
    به گفته یک منبع آگاه، یکی از شرکتهای بزرگی که ایران را از نزدیک تحت نظر دارد شرکت سینوپک چین است.
    فان زلر نتو گفت: شرکتهای چینی تمایل زیادی برای سرمایه گذاری در ایران از خود نشان داده اند و احتمال دارد پس از رفع تحریمها شاهد سرمایه گذاری عمده چینی ها در ایران باشیم.
    تحریمهای بانکی که از انتهای سال ٢٠١١ علیه ایران آغاز شد در حقیقت محدودکننده ترین نوع تحریمها علیه اقتصاد ایران و انجام فعالیتهای تجاری در صنعت پتروشیمی ایران بوده است، اما به تازگی نشانه هایی از بی اثر شدن این تحریمها به چشم می خورد.
    با این وجود هنوز موانعی در این مسیر وجود دارد؛ بانکهای ایرانی توانسته اند از مبادی حقوقی قرارگرفتن خود در فهرست شرکتهای تحریم شده را به چالش بکشند و در ماه ژانویه امسال یک دادگاه در اروپا حکم به آزادسازی مقداری از داراییهای بانک تجارت داد که از سوی اتحادیه اروپا مسدود شده بود.
    گفته می شود بانک مرکزی ایران در حال مذاکره با موسسه های مالی مختلف در سطح دنیاست تا کشور را آماده انجام معاملات تجاری با دیگر کشورها در صورت رفع تحریمها کند.
    یک تاجر هندی گفت: تجارت ایران شاهد تحولات بسیاری خواهد بود به شرط این که بانکها آغاز به گشایش اعتبارات اسنادی (ال سی) برای محموله های ایران کنند.
    بورس کالای تهران که گفته می شود اعضای آن بین المللی هستند، چند قلم کالای پتروشیمی را در معاملات آتی خود قرار داده است. طبق برآوردهای موجود، بورس کالا اعلام کرده است که هفته گذشته بیش از ٣٤٠ هزار میلیون تن از محصولات مختلف پتروشیمی به ارزش ١٨٠ میلیون دلار  در این بازار معامله شد.
    به گفته حسن احمد، رئیس یک موسسه مشاوره ای، حداکثر توان ایران در  افزایش صادرات محصولات پتروشیمی پس از لغو تحریمها یک میلیون تن در سال خواهد بود.
    وی افزود: بدون در نظر گرفتن صادرات متانول، ما  انتظار نداریم در محصولات دیگر جهش خاصی رخ دهد که بتواند بازار را خیلی به تلاطم بیندازد.
    هم اکنون ظرفیت اسمی تولید متانول در ایران پنج میلیون تن در سال است در حالی که ٤٣ درصد از آن به خارج از کشور صادر می شود.
    فان زلر نتو گفت: ظرفیت صادرات متانول ایران با راه اندازی پروژه تولید متانول کاوه تا پایان سال ٢٠١٥ و اوایل سال آینده میلادی ، بدون شک افزایش قابل توجهی خواهد داشت. شرکت متانول کاوه قرار است ٢,٦ میلیون تن متانول در سال تولید کند، این شرکت در بندر دیر واقع شده است. بر اساس این گزارش، ظرفیت تولید پتروشیمی ایران در ١٠ سال آینده رشد خیره کننده ای خواهد داشت، زیرا بسیاری از پروژه های روی زمین مانده این کشور پس از تحریمها دوباره فعال خواهند شد و صنایع و فناوریهای روز دنیا به آن وارد خواهد شد.
    ظرفیت تولید پلی اتیلن ایران تا ١٠ سال آینده حداقل ٢ میلیون تن در سال افزایش می یابد،اگر فضای تجارت در شرایط دلخواه باقی بماند. این مقدار می تواند حتی به سالانه سه میلیون تن نیز برسد.
    به گزارش پلاتس، ایران هم اکنون روزانه سه میلیون و ٧٠٠ هزار تن پلی اتیلن تولید می کند.

نظرات(0)

شما هم میتوانید اولین نظر خود را ثبت نمایید.


Notice: Undefined variable: user_ID in /home/tsepress/public_html/wp-content/themes/tsepress-theme/comments.php on line 70