#
#
اخبار اقتصادی بورس

تحلیلی از اکونومیست درباره اقتصاد جهان و مواضع سختگیرانه صندوق بین المللی پول

تحلیلی از اکونومیست درباره اقتصاد جهان و مواضع سختگیرانه صندوق بین المللی پول
کد: 15742   تاریخ انتشار :۱۳ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۲:۵۳

در سال 2016 اقتصاد جهان همچنان با تغییرات اساسی مواجه خواهد شد. چین به سمت مدل توسعه پایدار حرکت می‌کند. در ایالات متحده امریکا انتظار می‌رود سیاست‌های پولی تغییر کند. پیش‌بینی می‌شود قیمت کالاها کمتر از آنچه باشد که در سال‌های گذشته تجربه شده‌است. احتمالاً وضعیت قیمت برای مدتی طولانی به همین شکل باقی خواهد ماند.

به گزارش  TSEpress و به نقل از صدای اقتصاد  البته سوال‌های بسیاری وجود دارد که باید به آنها پاسخ داد. ما چگونه می‌توانیم به رشد اقتصاد جهانی قدرتمند و متعادلی دست پیدا کنیم؟ چطور می‌توانیم نابرابری‌های افراطی را پشت سر بگذاریم؟ چگونه می‌توانیم سیاره کوچک خود را از تغییرات شدید آب‌وهوایی در امان بداریم؟

خبر خوب این است که من متوجه نوعی هوشیاری و آگاهی برای اقدام سریع و زودهنگام صندوق بین‌المللی پول شده‌ام. 188 کشور عضو صندوق بین‌المللی پول هستند و همه آنها از ضرورت اقدام سریع آگاه هستند. قدم بعدی «اجرا» است. باید هم‌اکنون همه‌چیز را به‌درستی انجام دهیم. من سه امر را در دستور کار قرار می‌دهم:

1. رشد امروز را افزایش دهیم

صندوق بین‌المللی پول در زمینه رشد اقتصاد جهان برای سال 2016 عدد بسیار خوب 3.6درصد را برآورد کرده‌است این در حالی است که برای سال 2015 رشد 3.1درصد و برای سال 2014 رشد 3.4درصد را برآورد کرده بود. به این ترتیب اولویت زمان حاضر این است که سیاست‌هایی برای افزایش و تسریع سرعت رشد صورت بگیرد و رشد را از سطوح فعلی برهاند و بالا بکشاند.

برای همین من لازم می‌دانم ترکیبی از فعالیت‌ها صورت بگیرد تا این مهم انجام بپذیرد. سیاستمداران باید از تقاضا حمایت کنند؛ اقداماتی برای ثبات اقتصادی داشته باشند و اصلاحات ساختاری را مدنظر داشته باشند. به این ترتیب سرمایه‌گذاری را ارتقا و بیکاری را کاهش خواهند داد. علاوه بر آن بانک‌های مرکزی باید ملاحظاتی را در دستور کار خود قرار بدهند و به بازارهای نوظهور نیز توجه ویژه‌ای داشته باشند.

در نهایت اینکه همه کشورها باید ترکیبی از سیاست‌های مختلف را اجرایی کنند و بدون تأخیر همه چیز را پیش ببرند. صندوق بین‌المللی پول نیز در این بین به عنوان ناظر نقش خود را ایفا خواهد کرد تا اطمینان حاصل کند که رشد اقتصادی مورد نظر به دست خواهد آمد.

2. ارتقای رشد در میان‌مدت

دومین اولویت نیز به افزایش ظرفیت‌ها برای افزایش رشد در میان‌مدت مربوط می‌شود. یعنی همه امور به‌درستی انجام شود تا به تولید مطلوبی دست پیدا کنیم. علاوه بر آن موانعی نظیر رشد جمعیت مسن و بحران‌های مالی در جهان نیز باید در نظر گرفته شود. همه این عوامل ممکن است شرایط بازی را تغییر بدهد.

نخستین کاری که باید در این زمینه صورت بگیرد این است که روی زیرساخت‌های باکیفیت سرمایه‌گذاری شود. پژوهش‌های صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد افزایش هزینه سرمایه‌گذاری برابر با یک درصد از افزایش تولید ناخالص در یک سال است.

اصلاحات کارگری و تجدیدنظر در بازار محصولات نیز برای ارتقای رشد در میان‌مدت الزامی هستند چرا که موانع فرصت‌ها و ابتکارات را از میان برمی‌دارند. سرمایه‌گذاری در آموزش و تحصیلات نیز امید جدیدی به جوانان برای آینده آنان می‌بخشد.

نکته‌ای در این میان باید ذکر شود. برابری جنسیتی می‌تواند نقش مهمی در این جریانات ایفا کند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که اگر تعداد کارگران زن به اندازه کارگران مرد افزایش می‌‌یافت، تولید ناخالص داخلی در ایالات متحده امریکا 5 درصد افزایش می‌یافت. در ژاپن نیز میزان آن به 9 درصد می‌رسید و در هند 27 درصد. کشورها با قدرت بخشیدن به زنان می‌توانند فرصت‌های برابر و بهتری را در اختیار شهروندان خود قرار دهند.

3. تداوم رشد پایدار در درازمدت

سومین اولویت نیز ایجاد رشد پایدار در درازمدت است. در اینجا یک وظیفه کلیدی در قبال وعده‌های سال 2015 خودنمایی می‌کند. سال 2015 سال توسعه بین‌المللی بود. هدفی که اخیراً سازمان ملل برای توسعه پایدار در 15 سال آینده پایه‌ریزی کرده‌است نیز خود را بیش از پیش نشان می‌دهد. اکنون همه باید کمر همت ببندند و روی سرمایه‌های انسانی موجود تمرکز کنند. صندوق بین‌المللی پول سعی دارد جزو پیشروان در این زمینه باشد.

برای مثال ما اقداماتی برای تغییرات آب‌وهوایی داشته‌ایم. همه کشورها باید مسئله گرمایش جهانی را در چهارچوب اقتصادهای کلان خود قرار بدهند. قیمت انرژی در کانون این جریان قرار دارد. انرژی باید به قیمت صحیحی عرضه شود. به هر حال نباید از چیزی طفره رفت. سال 2016 باید سالی باشد که در آن رست استهمه‌چیز سر جای خودش قرار می‌گیرد.

اقتصاد   جهان   صندوق بین‌المللی پول   

نظرات(0)

شما هم میتوانید اولین نظر خود را ثبت نمایید.


Notice: Undefined variable: user_ID in /home/tsepress/public_html/wp-content/themes/tsepress-theme/comments.php on line 70

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/tsepress/public_html/wp-includes/functions.php on line 5219