به گزارش
TSEpress به روایت نمایشگاهداران خودرو پایتخت، رکود همچنان در بازار خودرو حکمرانی میکند و گویا هیچ قدرتی را یارای مقابله با آن نیست. به گفته فعالان بازار، اصلیترین دلیل رکود سنگین فعلی را باید «بیپولی» دانست، چه آنکه برخی از مشتریان بالقوه میل به خرید خودرو دارند، اما به دلیل عدم توان مالی، نمیتوانند این میل را بالفعل کنند؛ بنابراین بهنظر میرسد که دولت باید با درنظر گرفتن تسهیلاتی برای متقاضیان کمک یار آنها در خرید خودرو باشد.
اگرچه از کمپین «خودرو نخرید» نیز به عنوان یکی از دلایل رکود بازار یاد میشود، اما کارشناسان معتقدند اگر مشتریان نقدینگی لازم را داشته یا دولت و خودروسازان تسهیلات ویژهای برای آنها در نظر بگیرند، بخش بزرگی از تقاضای خاموش بازار، فعال و خرید و فروش رونقی نسبی به خود خواهد گرفت.
نمایشگاهداران خودرو پایتخت اما با اشاره به روند کاهش قیمت خودرو در بازار طی دو سه ماه گذشته، تاکید میکنند که این روند هماکنون متوقف شده و به اصطلاح قیمتها به کف رسیده است. به گفته آنها، فروشندگان حاضر نیستند قیمت خودروهای خود را بیش از این کاهش دهند و آنها هم دست نگه داشتهاند تا ببینند در آینده چه خواهد شد.
در این شرایط البته خودروسازان نیز اقدام به اجرای طرحهای فروش جدیدی کردهاند تا بدین واسطه مشتریان را به بازار برگردانند؛ این در حالی است که به نظر میرسد خواست مشتریان علاوهبر تسهیلات، ارتقای کیفیت نیز هست. هر چند خودروسازان اعلام کردهاند برای افزایش کیفیت برنامه دارند، اما برخی از کارشناسان معتقدند که تولیدکنندگان میتوانند با افزایش بهرهوری حتی نسبت به تغییرات قیمتی مطابق خواست مشتریان پیشروند. در این بین اما طی هفته جاری با حضور وزیر صنعت و معدن و تجارت و همچنین رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی در شرکت ایران خودرو، اخباری مبنیبر تصویب تسهیلاتی ویژه برای خودروسازان منتشر شد. این تسهیلات اگر چه میتواند مشکلات نقدینگی تولیدکنندگان را برطرف کند، اما خودروسازان نیز باید راهکاری برای بازگشت دوباره رونق به بازار خودرو بیابند. بسیاری از دستاندرکاران بازار معتقدند که اگر شرایط خرید خودرو تسهیل شود بهطور حتم مشتریان با بازار خودرو آشتی خواهند کرد.
رکود و ثبات در بازار
اما به بازار برویم و ببینیم اوضاع قیمت خودروها به چه شکل است.
آن طور که فعالان بازار میگویند، در حال حاضر برای خرید پژو ۲۰۶ تیپ۲ باید ۳۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان هزینه کرد. این در حالی است که ۲۰۶ تیپ ۵ نیز ۳۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خرید و فروش میشود. همچنین مدل صندوقدار ۲۰۶ v۸نیز در حال حاضر قیمتی برابر با ۳۷ میلیون تومان دارد که نشان میدهد تغییر خاصی را به خود ندیده است.
فعالان بازار اما در مورد پژو ۴۰۵ نیز عنوان میکنند که این خودرو قیمتی برابر ۲۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان دارد و برای پارس نیز باید پولی معادل ۳۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان هزینه کرد.
در مورد رانا نیز گفته میشود که این خودرو در حال حاضر قیمتی برابر با ۳۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان دارد. این در شرایطی است که قیمت دنا در بازار به زیر کارخانه رسیده و هماکنون میتوان آن را ۴۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خرید. البته گفته میشود برخی نمایندگیها حتی حاضر به فروش دنا با قیمتی زیر ۴۲ میلیون تومان نیز شدهاند. هرچه هست، قیمت دنا این روزها به زیر نرخ کارخانه رسیده است، آن هم در شرایطی که این خودرو پیشتر قیمتی بیش از ۵۰ میلیون تومان داشت. در بین دیگر خودروهای داخلی اما تیبا همچنان بدون تغییر قیمتی خاص، ۲۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان خرید و فروش میشود و مدل هاچبک آن (تیبا۲) نیز ۲۶ میلیون و ۸۰۰ خرید و فروش میشود. همچنین برای خرید مدل ۱۳۲ پراید هم در حال حاضر باید ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه کرد که این موضوع از ثبات قیمت خودروی موردنظر حکایت میکند. پراید در مدل ۱۱۱ نیز قیمتی برابر با ۲۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان دارد و برای خرید پراید ۱۳۱ نیز باید حدود ۲۰ میلیون تومان هزینه کرد.
اما از بازار تندر-۹۰ نیز خبر میرسد که این خودرو هماکنون در مدل اتومات خود قیمتی برابر با ۴۷ میلیون تومان دارد. همچنین مدل E۲ نیز در حال حاضر ۳۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خرید و فروش میشود.
دنیای اقتصاد