سازندگان داخلی خودروهای سنگین آماده باشند: امضای توافق نوسازی و جایگزینی ٦٥ هزار کامیون
کد: 16888 تاریخ انتشار :۱۲ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۰۲:۳۲
وزیر راه و شهرسازی گفت: در طرح نوسازی ٦٥ هزار دستگاه کامیون و کشنده فرسوده از توان ١٣ شرکت داخلی که در تولید کامیون نقش دارند، استفاده می شود.
به گزارش TSEpress به نقل از شانا، عباس آخوندی عصر امروز (سه شنبه، ١١ اسفندماه) در مراسم امضای تفاهمنامه طرح نوسازی ٦٥ هزار دستگاه کامیون و کشنده فرسوده در جمع خبرنگاران با اشاره به این که هم اکنون در ناوگان حمل و نقل جادهای کشور ۱۲۷ هزار کامیون با سن بالای ۲۷ سال وجود دارد، افزود: در این مرحله ۶۵ هزار کامیون که سن آنها بالای ۳۵ سال است نوسازی میشوند.
وی با بیان این که در مرحله بعد از این طرح و با همکاری وزارت نفت تلاش داریم سن ناوگان را به حد استاندارد خود یعنی ۲۵ سال برسانیم، یادآور شد: هم اکنون اولویت اصلی ما نوسازی ناوگان بالای ۳۵ سال است.
وزیرراه و شهرسازی مدت اجرای این پروژه را چهارساله دانست و با بیان این که هم اکنون ظرفیت تولید کامیون در کشور براساس گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت حدود ۲۵ هزار کامیون در سال است، اما عملکرد تولید بیشتر از ۱۰ هزار کامیون نبوده است، اظهار کرد: این تفاهمنامه برابر ۶.۵ سال تولید عملکردی پارسال کل صنعت کامیون ایران بوده است که تقاضای بسیار بزرگی را وارد بازار می کند.
آخوندی با اعلام این که برآورد اولیه از ارزش ریالی این پروژه ۲۰ هزار میلیارد تومان است، افزود: دو پارامتر در اجرای این طرح پیگیری میشود که نخست نوسازی ناوگان است که سبب کاهش مصرف سوخت می شود و دیگری افزایش پیمایش و راندمان کامیون است.
آخوندی با بیان این که براساس توافق صورت گرفته بسته به پیمایش کامیون رقم مابهالتفاوت به متقاضیان داده میشود، یادآور شد: اگر کامیونی ۱۰۰ هزار کیلومتر در سال پیمایش کند یک رقم و اگر کامیونی ۲۰۰ هزار کیلومتر پیمایش داشته باشد دو برابر رقم مورد قبل را دریافت میکند.
وی اظهار امیدواری کرد که با اجرای این طرح از جهت بهبود شرایط محیط زیست و افزایش بهرهوری اتفاقهای خوبی رخ دهد.
وزیر راه درباره این که آیا در این طرح کامیونهای داخلی جایگزین می شوند، اظهار کرد: همه شرکتهای تولید کامیون در کشور با یک مشارکت خارجی تولید مشترک انجام میدهند و بدون شک در این طرح از توان ۱۳ شرکتی که در تولید کامیون نقش دارند، استفاده خواهد شد.
آخوندی درباره این که متقاضیان این طرح چگونه می توانند مراجعه کنند، افزود: افراد متقاضی میتوانند با مراجعه به سایتی که با همکاری شرکت بهینه سازی مصرف سوخت طراحی شده است (behsama.ir) ثبتنام خود را انجام دهند.
وزیرراه و شهرسازی چه زمانی کامیونها تحویل متقاضیان داده می شود، اظهار کرد: پس از ثبت نام و طی کردن مراحل اولیه ظرف مدت ۴ ماه تحویل کامیونها تحویل داده می شود و تا سال ۱۴۰۲ نیز کل هزینهها باید به تدریج پرداخت و تسویه شود.
همچنین معاون وزیر نفت گفت: درطرح نوسازی ٦٥ هزار دستگاه کامیون و کشنده فرسوده به هر کامیون نوسازی شده استاندار که پیمایش مناسب دارد، در طول پنج سال یارانه تعلق خواهد گرفت.
پمهدی رحمتی عصر امروز (سه شنبه، ١١ اسفندماه) در مراسم امضای تفاهمنامه طرح نوسازی ٦٥ هزار دستگاه کامیون و کشنده فرسوده با اشاره به این که پیشنهاد این طرح برای پرداخت مجموع یارانه صرفه جویی به میزان ٢ میلیارد و ٧٦٢ میلیون دلار به شورای اقتصاد در دوم اردیبهشت ماه امسال اصلاح و ابلاغ نهایی شد، افزود: در این طرح برای هر سه دسته کامیون و کشنده، ضمن الزام به از رده خارج کردن کامیون فرسوده و جایگزینی خودروی مشابه یا با ظرفیت بالاتر استاندارد اقدام می شود.
رحمتی با بیان این که بر اساس محاسبات به ازای پیمایش خودروی جدید با بار یا بدون بار و مقایسه مصرف سوخت کامیون با کامیون فرسوده قبلی بر حسب مطالعات به ازای هر صد کیلیومتر به طور میانگین حدود ١٥ تا ٢٥ لیتر صرفه جویی سوخت صورت می گیرد، اظهارکرد: با توجه به قیمت نفت هر بشکه ٦٠ دلار، به طور میانگین حدود ٦ دلار به ازای هر صد کیلومتر پیمایش یارانه تعلق می گیرد.
وی با اشاره به این که با توجه به پیمایش کامیونهای نو در ایران، بهینه سازی شرایط بارگیری (دو سربار حداقل ٨٠ درصد سه بار) سالانه به طور میانگین حدود ٢٠٠ میلیون ریال یارانه صرفه جویی سوخت قابل حصول است، افزود: در این طرح به هر کامیون نوسازی شده استاندار (همراه با خروج یک دستگاه کامیون فرسوده) که پیمایش مناسب دارد، در طول پنج سال یارانه تعلق خواهد گرفت.
معاون وزیر نفت با بیان این که در این طرح کلیه عملیات از رده خارج کردن کامیون فرسوده و جایگزینی با کامیون صفر کیلومتر، تامین تسهیلات جایگزینی کامیون نو و پشتیبانی ده ساله قطعات و تعمیرات بعهده سرمایه گذار یا تامین کننده خواهد بود، یادآور شد: سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای متولی راهبری طرح و مکمل نقش کارخانه و در سرویس نگهداشتن خودرو است.
وی تاکید کرد: اطلاعات حمل بار و دیگر اطلاعات پیمایش مورد نیاز طرح و همچنین بخشی از یارانه سود این نوسازی (افزون بر یارانه صرفه جویی سوخت) نیز به عهده سازمان راهداری است.
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت با بیان این که وزارت نفت اطلاعات سوختگیری هر کامیون و راهبری طرح را بعهده دارد، یادآور شد: کل یارانه سوخت صرفه جویی شده کامیون نو نسبت به کامیون فرسوده و از رده خارج شده را در مدت پنج سال به سرمایه گذار پرداخت خواهد کرد.
رحمتی با بیان این که شرایط رکود شدید بازار حمل بار، فرسودگی بالای ناوگان، راندمان بالا بخش حمل و نقل، پیمایش ناچیز کامیونهای خود مالکی در طی سال سبب شده سالانه کمتر از یکهزار کامیون نو به بازار حمل و نقل وارد شود، افزود: اجرای این طرح در طول چهار سال و همزمان با رشد اقتصادی کشور، برای اشتغال بخش تولید خودرو ساخت قطعات و تعمیرگاهها و حمل و نقل امید بخش خواهد بود.