کد: 4763 تاریخ انتشار :۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۵۰
معاون بازرگانی اتحادیه مرکزی تعاونی های تولید روستایی کشور با بیان اینکه شرکتهای پتروشیمی از دادن کود اوره به شرکتهای تعاونی خودداری میکنند، گفت: عدم تامین به موقع کود کشاورزان را دچار مشکل میکند
به گزارش TSEpress محمدعلی مصطفی لو در گفتگو با مهر افزود: براساس مصوبه دولت و در راستای اجرای اصل ۴۴، از سال ۹۰ قرار شده بود بخشی از کودهای تولیدی کشور توسط شبکههای تعاونی در بین کشاورزان توزیع شود که ما تا پایان سال ۹۳ این کار را انجام میدادیم.
وی اضافه کرد: انتظار میرفت در سال ۹۴ با توجه به مصوبه هیات وزیران و ابلاغیه معاون اول رئیس جمهور افزایش قیمتی در زمینه کود نداشته باشیم اما متاسفانه تاکنون ما موفق به دریافت پیش فاکتور خرید از پتروشیمیها نشدهایم و آنها اصرار به افزایش قیمت دارند.
مصطفیلو با بیان اینکه مصرف کود اوره در غلات گندم و جو بیشتر در ماههای اسفند، فروردین و اردیبهشتماه است، گفت: ۱۳۵۰ تعاونی تولید عضو اتحادیه ما هستند که بالغ بر ۴.۵ میلیون هکتار اراضی کشاورزی کشور را در اختیار دارند، ضمن اینکه سال ۹۳ حدود ۱۷۴ هزار تن انواع کود اوره در بستههای ۵۰ کیلویی با احتساب هزینههای حمل و نقل با قیمت ۳۵ هزار تومان در اختیار کشاورزان قرار گرفت.
وی اضافه کرد: پتروشیمیها اصرار به افزایش ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومانی قیمت هرکیلوگرم کود دارند که به این ترتیب قیمت هر بسته ۵۰ کیلویی آن به ۴۵ هزار تومان افزایش پیدا میکند.
مصطفیلو با بیان اینکه ما به پتروشیمیها اعلام کردهایم فصل زراعی هنوز به پایان نرسیده است، گفت: علیرغم مکاتبات مسئولان مربوطه از جمله معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی، ما از ۵ فروردینماه تاکنون موفق به دریافت پیش فاکتور خرید از پتروشیمیها نشدهایم.
وی با اشاره به اینکه کشور در تولید کود اوره به خودکفایی رسیده است، افزود: ۴ میلیون تن کود اوره در کشور تولید میشود که بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن آن در داخل مصرف و باقی صادر میشود.
مصطفیلو با بیان اینکه عدم تامین به موقع کود کشاورزان را با مشکل مواجه میکند، اظهارداشت: وزیر جهاد کشاورزی باید در این زمینه با وزیر نفت صحبت کند، چراکه الان زمان افزایش قیمت کود نیست و بی توجهی به عدم تامین کود قیمت تمام شده تولید محصولات کشاورزی را بالا میبرد.
پیش از این نیز علیرضا ولی، مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی به مهر اعلام کرده بود: در حالیکه پتروشیمیها تلاش میکنند قیمت کود را گران کنند، دولت با این امر مخالف است.
وی اضافه کرد: ستاد تنظیم بازار اعلام کرده فعلا برنامهای برای افزایش قیمت کود ندارد و این محصول نباید امسال گران شود، ضمن اینکه ما معتقدیم یکی از دلایل مصرف کم کود در سال قبل گرانی آن بود و اگر امسال هم قیمت افزایش یابد؛ لطمه زیادی به کشاورزی کشور وارد میشود.