کد: 4463 تاریخ انتشار :۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۵۷
وزیر نیرو از مدیریت مصرف، کاهش تلفات و ساخت نیروگاههای جدید سیکل ترکیبی به عنوان سه برنامه برقی ایران در سال ۹۴ یاد کرد و گفت: به زودی ساخت و تبدیل ۱۰ هزار نیروگاه جدید سیکل ترکیبی آغاز می شود.
به گزارش
TSEpress حمید چیت چیان در گفتگو با مهر در تشریح مهمترین برنامههای برقی وزارت نیرو در سال ۱۳۹۴، گفت: تامین پایدار و مطمئن برق تابستانی مردم اولویت دارترین برنامه وزارت نیرو در سال جاری خواهد بود.
وزیر نیرو با اعلام اینکه طرحهای ضربتی برای افزایش پایداری شبکه برق برای عبور از پیک تابستانی در دستور کار مدیران صنعت برق کشور قرار گرفته است، تصریح کرد: پیش بینی میشود در سالجاری هم رشد ۵ تا ۶ درصدی مصرف برق در بین مشترکان کشور ادامه یابد که در کنار افزایش مصرف، احتمال افزایش دما به ویژه در روزهای گرم تابستانی تامین برق مشترکان را با مشکلاتی روبرو خواهد کرد.
این عضو کابینه دولت با اشاره کند شدن آهنگ نیروگاه سازی در کشور به ویژه در طول چند سال گذشته، اظهار داشت: کاهش شدید حجم سرمایه گذاری، وجود رکود در صنعت برق، کاهش ظرفیت در دست ساخت نیروگاههای جدید به حدود دو هزار مگاوات از مهمترین مشکلات پیش روی صنعت برق کشور است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در کنار مدیریت مصرف و کاهش پیک مصرف برق تابستانی، ساخت نیروگاههای جدید برق با اولویت نیروگاههای سیکل ترکیبی دومین برنامه محوری وزارت نیرو در حوزه برق در سال جاری است، بیان کرد: علاوه بر این تبدیل نیروگاههای موجود گازی به نیروگاههای سیکل ترکیبی با راندمان و بهره وری بالاتر از دیگر برنامه های اولویت دار است.
چیت چیان از برنامه ریزی به منظور تبدیل بیش از هفت هزار مگاوات ظرفیت تولید برق در نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی خبر داد و افزود: با تبدیل نیروگاههای موجود گازی کشور به سیکل ترکیبی در کنار افزایش ظرفیت تولید و بالارفتن راندمان شبکه تولید، میزان مصرف سوخت مایع و گاز طبیعی نیروگاهها افزایش نمییابد.
وزیر نیرو با یادآوری اینکه تبدیل نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی یکی از سناریوهای کلیدی طرح عظیم کاهش تلفات مصرف برق و انرژی در سطح شبکه تولید، انتقال و توزیع برق کشور است، تاکید کرد: از سال گذشته طرحی جهادی تحت عنوان کاهش تلفات مصرف برق و انرژی به کمتر از ۱۰ درصد در سطح شبکه تولید، انتقال و توزیع تعریف شده و تا پایان سال گذشته در تمامی این سه حوزه به میزان قابل توجهای تلفات مصرف برق و انرژی کاهش یافته است.
این عضو کابینه دولت با بیان اینکه در کنار اجرای دو طرح کلیدی مدیریت مصرف و کاهش تلفات، احداث نیروگاههای جدید برق هم در استانهای مختلف کشور یکی از هدف گذاریهای بزرگ صنعت برق در سال ۹۴ است، گفت: بر این اساس طرح ساخت حدود ۴۷ هزار مگاوات ظرفیت جدید تولید برق نیروگاهی در دستور کار قرار دارد که این پروژه به صورت مرحله به مرحله در قالب یک برنامه زمان بندی عملیاتی خواهد شد.
این مقام مسئول با بیان اینکه سال جاری احداث ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی شامل تبدیل هفت هزار مگاوات نیروگاه گازی به سیکل ترکیبی و احداث سه هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی کلید میخورد، تصریح کرد: طراحی، ساخت و راه اندازی نیروگاههای جدید برق بادی و خورشیدی، واحدهای تولید برق مقیاس کوچک و تولید پراکنده، هوشمندسازی شبکه برق، ساماندهی اقتصاد برق و پرداخت بدهیهای معوق از دیگر برنامههای سال جاری به شمار میرود.