کد: 35254 تاریخ انتشار :۵ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۴۲
مشکل اصلی در این حوزه به نقش تصدیگری شرکت راه آهن بر می گردد. این در حالی است که اگر شرکت راه آهن صرفا نقش حاکمیتی و تنظیمگری را ایفا کند، بهرهوری بسیار بالاتری را شاهد خواهیم بود.
به نقل از روابط عمومی سازمان خصوصی سازی، در جلسه روز شنبه مورخ ۴ خرداد ۱۳۹۸ هیأت واگذاری، با عرضه باقیمانده سهام دولت در شرکتهای بزرگ بورسی موافقت شد.
بر این اساس مقرر شد سهام این شرکتها به صورت بلوکی و یکجا مطابق مقررات به عموم متقاضیان واگذار گردد.
بنا بر همین اعلام، هیأت واگذاری در این راستا قیمت پایه این سهام را نیز مطابق آیین نامه نحوه قیمتگذاری سهام به تصویب رساند.
شرکتهای موضوع این مصوبه عبارتند از شرکتهای پالایشگاه نفت لاوان، شیراز، اصفهان، تهران، بندرعباس و تبریز، بانکهای تجارت، ملت و صادرات ایران و دو شرکت بیمه ای شامل بیمه البرز و بیمه اتکایی امین و همچنین هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس، شرکتهای ملی صنایع مس ایران و فولاد مبارکه اصفهان، ایران خودرو و سایپا و نیز شرکتهای کشت و صنعت و دامپروری پارس و سرمایه گذاری ملی ایران.
همچنین در سایر مصوبات نیز با اصلاح اساسنامه شش شرکت مندرج در فهرست واگذاری سال جاری که عمدتاً مربوط به افزایش سرمایه این شرکتها میباشد، موافقت شد. فهرست پیشنهادی عناوین مشاغل مربوط به مشمولین آئیننامه اجرایی نحوه بیمه مسئولان و مجریان امر واگذاری در سال ۱۳۹۸ نیز از جمله سایر موارد دستور جلسه بوده که به تصویب هیأت واگذاری رسید.
در این جلسه آخرین قسمت از گزارش آسیب شناسی واگذاریها که توسط معاونت امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه شده، ارائه و نسبت به مواد آن بحث و تصمیمگیری شد.
مطابق ماده ۴۰ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل "۴۴" قانون اساسی هیات واگذاری دارای اختیارات لازم برای تصمیمگیری نسبت به قیمتگذاری و سایر شرایط واگذاری سهام دولت بوده و ترکیب این هیأت عبارت است از وزیر امور اقتصادی و دارایی (رئیس هیأت)، وزیر دادگستری، رئیس اتاق تعاون ایران، رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران و همچنین دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر این هیأت هستند.
بازار سرمایه بانک بورس تهران پالایشگاه