۹ فروردین ۱۴۰۳ - 2024 28 Mar
#
#
اخبار اقتصادی بورس

5 پیشنهاد برای تحقق اهداف اقتصادی دولت سال امید اقتصادی یا معجره اقتصادی؟

5 پیشنهاد برای تحقق اهداف اقتصادی دولت سال امید اقتصادی یا معجره اقتصادی؟
کد: 17252   تاریخ انتشار :۲۶ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۰۵

جذب سرمایه گذاری در جهان به یک صنعت تبدیل شده است و به یک باره صورت نمی گیرد و اگر هم صورت گیرد خیلی پایدار و گسترده نخواهد بود، اما برای جذب سرمایه گذاران خارجی و داخلی باید برنامه ریزی بلند مدت داشت

 به گزارش TSEpress  به نقل ازصدای اقتصاد  اقتصاد ایران سال سختی را پشت سر گذاشت و البته نفس گیر، سالی که با رکود شروع شد و ادامه پیدا کرد ولی در نهایت با اجرایی شدن برجام و پایان تحریم های اقتصادی به امید ختم شد؛ امید به پایان رکود اقتصادی درسال آینده، جذب سرمایه گذاری های خارجی، ورود شرکت های بین المللی و البته بهبود فضای کسب و کار، رشد اقتصادی و یک رقمی شدن تورم. ولی برای تحقق این امیدها و برای تبدیل نشدن آن ها به ناامیدی به نظر می رسد دولت از همین حالا باید اقدامات منسجم اقتصادی خود را آغاز کند و برنامه های اقتصادی هوشمندانه و مدونی داشته باشد تا در نهایت به پایان فشارهای اقتصادی و رونق تولید و کسب و کار در کشور منجر شود. برنامه ای هایی که می توان آن ها را به 5 سر فصل تقسیم کرد:

1 کوچک سازی دولت و پر رنگ شدن نقش بخش خصوصی: سال هاست که دولت ها در ایران شعار کوچک سازی می دهند اما با این وجود همچنان شاهدیم که بیش از 90 درصد اقتصادایران در دست دولتی ها، شبه دولتی ها و خصولتی هاست و نقش بخش خصوصی همچنان کمتر از 10 درصد است ولی برای رسیدن به اقتصادی پویا باید از نقش دولت کاسته و به همان میزان نقش بخش خصوصی واقعی باید پررنگ تر شود؛ به نظر می رسد زمان آن رسیده است که دولت برای یک بارهم شده جراحی اساسی در این حوزه انجام دهد.

2 تسهیل امور و تشویق در جهت جذب سرمایه گذاران خارجی و داخلی: جذب سرمایه گذاری در جهان به یک صنعت تبدیل شده است و به یک باره صورت نمی گیرد و اگر هم صورت گیرد خیلی پایدار و گسترده نخواهد بود، اما برای جذب سرمایه گذاران خارجی و داخلی باید برنامه ریزی بلند مدت داشت، باید تسهیلات، مشوق ها و خدمات به سرمایه گذاران ارائه کرد و چالش ها را از پیش پایشان برداشت. وقتی در کشورما با قوانین متعدد دست و پا گیر مواجه هستید، وقتی بروکراسی اداری طولانی و ناکارآمد است نمی توان انتظار سرمایه گذاری چندانی را داشت. به اعتقاد کارشناسان باتوجه به فرصت های طلایی که به وجود آمده و علاقه سرمایه گذاران برای حضور در بازار ایران، بهترین زمان است که دولت دست به اقدامات عملی در این حوزه بزند و تغییرات مهمی را ایجاد کند تا بتوانیم برای جذب سرمایه گذاران برنامه ریزی کنیم.

3 اصلاحات بانکی و واقعی سازی نرخ ارز: بدون شک یکی از چالش های مهم کنونی اقتصاد ایران که به شرایط کنونی دامن زده است سیستم ناکارآمد بانکی کشور است و برای رسیدن به شرایط مطلوب چاره ای جز اصلاح شرایط بانک ها نداریم و بانک ها باید چابک شوند. از سوی دیگر به نظر می رسد که باید تک نرخی و واقعی شدن قیمت ارز نیز در دستور کار دولت قرار گیرد.

4 مبارزه با فساد و شفافیت اقتصادی: بدون مبارزه با فساد و جلوگیری از رانت و ایجاد شفافیت اقتصاد ایران نمی توان امیدوار به تحقق برنامه ها و هدفگذاری های مثبت اقتصادی برای سال آینده داشت. اگر دولت به دنبال رشد اقتصادی5 درصد ، تورم تک رقمی، جذب سرمایه گذاران خارجی و ایجاد اشتغال و بهبود فضای کسب و کار است باید گام های جدی برای مبارزه با فساد بردارد.

5 دور شدن از اقتصاد نفتی و تاکیر براقتصاد غیرنفتی و تولید محور: درکنار همه چالش هایی که به دلیل تحریم ها در چندسال گذشته به وجود آمد یکی از دستاوردهای مهم ، اجبار دولت به کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی بود، نکته ای که به نظر یک موفق می رسد و در دوران جدید با برداشته شدن تحریم ها و باوجود افزایش میزان صادرات نفت ایران باید حفظ شود، البته این به معنی آن نیست که با فشارهای مالیاتی بر تولیدکنندگان و بخش خصوصی دولت جبران مافات کند بلکه تاکید دولت باید بر اقتصادی مقاومتی، غیرنفتی و دور شدن از خام فروشی باشد؛ صنعت و تولید است که باید چرخ اقتصاد ایران را به چرخاند نه خام فروشی و اقتصاد دولتی.

اقتصاد   

نظرات(0)

شما هم میتوانید اولین نظر خود را ثبت نمایید.


Notice: Undefined variable: user_ID in /home/tsepress/public_html/wp-content/themes/tsepress-theme/comments.php on line 70

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/tsepress/public_html/wp-includes/functions.php on line 5219