#
#
اخبار اقتصادی بورس

ایجاد پژوهشگاه فناوری شیرین‌بیان

ایجاد پژوهشگاه فناوری شیرین‌بیان
کد: 28689   تاریخ انتشار :۸ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۲۰:۵۲

دبیر اتحادیه ملی شیرین‌بیان ایران گفت: در سال ۹۵ سهم صادرات شیرین‌بیان استان فارس ۸۴ درصد کل کشور بوده است.

به گزارش TSEpress  به نقل از روابط عمومی اتاق شیراز، حسین کمالی سروستانی در میز ملی صادرات شیرین‌بیان اظهار داشت: ظرفیت اسمی تولید سالانه پودر و عصاره شیرین‌بیان ایران ۱۸ هزار و ۱۵۰ تن است که از این میزان ۱۱ هزار و ۹۵۰ تن معادل ۷۰ درصد ظرفیت مربوط به واحدهای استان فارس است که توسط هشت کارخانه در این استان تولید می‌شود.

وی بابیان اینکه در سال ۹۵ سهم صادرات شیرین‌بیان استان فارس ۸۴ درصد کل کشور بوده است، افزود: عمده صادرات پودر و عصاره شیرین‌بیان ایران در سال ۲۰۱۶ به کشورهای آلمان، امارات متحده عربی، هلند، فنلاند و فرانسه انجام‌شده است.

دبیر اتحادیه ملی صادرات شیرین‌بیان ایران گفت: کشور ایران در سال ۲۰۱۶ رتبه نخست صادرات پودر و عصاره شیرین‌بیان را در جهان کسب کرد که بر اساس این آمار میزان صادرات ایران در جهان ۱۷ و هشت‌دهم درصد است.

کمالی تصریح کرد: موضوع تأمین مواد اولیه و کشت این گیاه از موارد مهم و موردتوجه ما در اتحادیه است که از سال ۹۱ در چهارچوب طرحی پژوهشی با دانشگاه شیراز مطرح و در سال ۹۳ با بازدید از تجربه زراعت آن در کشور چین و نتایج بسیار سودمند آن ادامه یافت.

وی ادامه داد: اتحادیه در سال ۹۴ در جلسه‌ای با حضور کارشناسان منابع طبیعی و جهاد کشاورزی، اطلاعات سودمند فوق را درزمینه‌ی کاشت و برداشت گیاه شیرین‌بیان در اختیار آن‌ها قرارداد که برخی از شرکت‌ها در این زمینه در ابعاد بزرگ‌تری فعالیت را شروع کردند.

دبیر اتحادیه ملی صادرات شیرین‌بیان ایران بابیان اینکه در این زمینه به کشت الگویی نیاز داریم، مطرح کرد: در حال حاضر ۹۰ درصد صادرکنندگان شیرین‌بیان تحت پوشش اتحادیه ملی صادرات شیرین‌بیان هستند.

کمالی با اشاره به ایجاد وحدت در بین فعالان صادرات پودر و عصاره شیرین‌بیان برای واردات مواد اولیه‌ی به کشور، بیان کرد: در این زمینه نیاز به تشکیل کنسرسیوم واردات ریشه با حضور تولید و صادرکنندگان شیرین‌بیان در کشور مطرح‌شده که این مهم اقدامی مثبت و مناسب است که می‌تواند موجب هم‌افزایی بیشتر فعالان در این بخش و حفظ منافع ملی شود.

وی خاطرنشان کرد: باید سازوکاری مشخص شود که از طریق این کنسرسیوم، تسهیلات برای واردات ریشه این گیاه به فعالان در حوزه شیرین‌بیان ارائه شود که توان رقابت با دیگر کشورها را تقویت کند و در تلاش هستیم تسهیلاتی از محل اشتغال فراگیر به تولیدکنندگان و صادرکنندگان شیرین‌بیان اختصاص یابد.

دبیر اتحادیه ملی صادرکنندگان شیرین‌بیان ایران گفت: با توجه به جایگاه شیرین‌بیان در میان گیاهان دارویی صادراتی ایران و به‌منظور ایجاد ارزش‌افزوده بیشتر، ایجاد پژوهشگاه فناوری شیرین‌بیان یکی از برنامه‌هایی است که با حمایت دولت به دنبال ایجاد مرکزی مشابه کالاهای کشاورزی دیگر مانند زعفران، پسته، گل‌های تزئینی که مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در ایران دارند، هستیم.

کمالی ضمن قدردانی از همکاری سازمان‌های دولتی و اتاق بازرگانی شیراز، خواستار کمک اتاق بازرگانی ایران برای ایجاد دفتر مستقل اتحادیه ملی شیرین‌بیان ایران با توجه به جایگاه جهانی آن شد.

شیرین بیان   

نظرات(0)

شما هم میتوانید اولین نظر خود را ثبت نمایید.